Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Revani Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Revani Tarifi



Portakallı Revani Tarifi

Malzemeler:
1 paket Revani
3 yumurta
100 ml (1 çay bardağı) süt
1 portakal kabuğu rendesi

Şurup:
510 g (3 su bardağı) toz şeker
800 ml (4 su bardağı) su
200 ml (1 su bardağı) portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 Paket Kaymak Tadında Şanti
200 ml (1 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

Hazırlanışı:
Şurup için şeker, su, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini bir kaba koyup arada karıştırarak kaynatın Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ocaktan alıp soğumaya bırakın Hamur için revani karışımını çırpma kabına alıp yumurta, süt ve portakal kabuğu rendesini ekleyin, 5 dakika çırpın 28 cm çapındaki yağlanmış tepsiye yayın ve pişirin

Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 40-45 dakika

Fırından aldıktan sonra dörde kesin ve üzerine soğuk şurubu dökün Kaymak tadında şantiyi tarifine göre hazırlayıp soğutun Revaniyi dilimleyip kaymak tadında şanti ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla