Konu
:
Portakallı Revani Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Revani Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Revani Tarifi
Portakallı Revani Tarifi
Malzemeler:
1 paket Revani
3 yumurta
100 ml (1 çay bardağı) süt
1 portakal kabuğu rendesi
Şurup:
510 g (3 su bardağı) toz şeker
800 ml (4 su bardağı) su
200 ml (1 su bardağı) portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 Paket Kaymak Tadında Şanti
200 ml (1 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
Hazırlanışı:
Şurup için şeker, su, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini bir kaba koyup arada karıştırarak kaynatın
Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın
ocaktan alıp soğumaya bırakın
Hamur için revani karışımını çırpma kabına alıp yumurta, süt ve portakal kabuğu rendesini ekleyin, 5 dakika çırpın
28 cm çapındaki yağlanmış tepsiye yayın ve pişirin
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 40-45 dakika
Fırından aldıktan sonra dörde kesin ve üzerine soğuk şurubu dökün
Kaymak tadında şantiyi tarifine göre hazırlayıp soğutun
Revaniyi dilimleyip kaymak tadında şanti ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul