Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Revani Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Revani Tarifi



Portakallı Revani Tarifi

Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Üzeri için:

Carte dOr Classic Kaymaklı
1 adet portakal



Yapılışı
Yumurta ile şekeri iyice krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın
Yoğurdu, unu, irmiği, sıvı yağı, rendelediğiniz portakal kabuğunu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edin
Kek hamurundan daha ince kıvamda bir hamurunuz olacak
Çok az yağladığınız kabınıza hamurunuzu boşaltıp 160 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirin
Kürdan testinden geçirdikten sonra fırından çıkardığınız sıcak revaninin üzerine ılık şerbetinizi dökün
Mümkünse bir gün bekletirseniz tatlınız tam kıvamını bulmuş olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla