Konu
:
Portakallı Revani Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Revani Tarifi
10-29-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Revani Tarifi
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Üzeri için:
Carte dOr Classic Kaymaklı
1 adet portakal
Yumurta ile şekeri iyice krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın
Yoğurdu, unu, irmiği, sıvı yağı, rendelediğiniz portakal kabuğunu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edin
Kek hamurundan daha ince kıvamda bir hamurunuz olacak
Çok az yağladığınız kabınıza hamurunuzu boşaltıp 160 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirin
Kürdan testinden geçirdikten sonra fırından çıkardığınız sıcak revaninin üzerine ılık şerbetinizi dökün
Mümkünse bir gün bekletirseniz tatlınız tam kıvamını bulmuş olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul