Konu
:
Ekmek Pudingi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Pudingi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Pudingi Tarifi
Ekmek Pudingi Tarifi
1 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)
6 ince ekmek dilimi (kabukları kesilip bolca yağlanmış)
90 gr (3/4 su bardağı) çekirdeksiz üzüm
1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi (istenirse)
2 çorba kaşığı toz şeker
Sütlü karışım:
2 yumurta
400 gr (2 su bardağı) süt
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya esansı
Orta boy bir fırın tepsisinin dibini ve kenarlarını 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayınız
Ekmek dilimlerini dörde bölünüz
Tepsinin dibine yağlı tarafları üste gelecek biçimde bir sıra diziniz
Üstüne üzümlerin ve hindistancevizi rendesinin (istenirse) yarısını ve 1 çorba kaşığı toz şeker serpiniz
Ekmek dilimleriyle yağlı yanları üste gelecek biçimde ikinci bir kat yapıp, kalan üzümleri, hindistancevizi rendesini ve 1 çorba kaşığı şekeri serpiniz
En üste gene yağlı yanları üste gelecek biçimde son bir ekmek katı yapınız
Sütlü karışımı hazırlamak için yumurtaları büyük bir kasede bir telle çırpınız
Sütü, şekeri ve vanilya esansını küçük bir tencerede ısıtınız
Isıttığınız bu karışımı sürekli karıştırarak çırpılmış yumurtalara katıp tepsideki ekmeklerin üstüne dökünüz
Ekmeklerin sütlü karışımın büyük kısmını emmeleri için 30 dakika kadar bir kenarda bekletiniz
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız
Hazırladığınız pudingi fırının ortasına sürüp 35-45 dakika üstü pembeleşip çıtır çıtır oluncaya kadar, pişiriniz
Tepsiyi fırından çıkarıp ekmek pudinginizi servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul