10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Palaçinka (Marmelatlı) Tarifi
Palaçinka (Marmelatlı) Tarifi
1+1/4 su bardağı tatlı krep hamuru
2 çorba kaşığı rafine yağ
250 gr portakal marmelatı (hafifçe ısıtılmış)
60 gr (4 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (eritilmiş)
2 çorba kaşığı şeker
Küçük, kalın dipli bir tavayı rafine yağla hafifçe yağlayıp, tavayı orta ateşte kızdırınız Tavayı ateşten alıp, ortasına 4 çorba kaşığı tatlı krep hamuru koyunuz
Tavayı çabucak eğip çevirerek, hamuru her yanına dağıtınız
Tavaya yapışmayan kısmmı kesip atınız
Tavayı yeniden ateşe koyup, bir dakikadan biraz fazla pişiriniz Tavayı sallayıp palaçinkayı oynatınız (Palaçinkanın piştiğini anlamak için bir kenarını spatulayla kaldırınız Palaçinkanın altının rengi, açık altın sarısı olmalıdır Bu rengi almamışsa 10 saniye daha pişiriniz )
Spatulayla palaçinkayı altüst edip, ters tarafını 3 saniye kızartınız (Palaçinkanın bu ikinci yanının her tarafı aynı 'biçimde kızarmayacağından, harcın palaçinkanın bu kısmına döşenmesi gerekir )
Palaçinkayı ateşe dayanıklı bir cam tabağa çıkarıp, öteki palaçinkaları da aynı biçimde pişirerek sıcak olarak saklayınız
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip, ısıtınız
Palaçinkaları tezgaha düz olarak yayıp, ortalarına 1 çorba kaşığı marmelat koyunuz
Palaçinkaları ortadan katlayıp, yeniden dörde katlayınız
Palaçinkaları yan yana büyük ve yayvan bir ateşe dayanıklı cam servis tajbağına dizip, üstlerine önce, eritilmiş tereyağı, sonra da şekeri serpiniz
Tabağı fırına sürüp, palaçinkaları 10 dakika ısıttıktan sonra servis ediniz
Not: Marmelatlı palaçinkanın hazırlanmasında, portakal marmelatı yerine dilediğiniz marmelatı kullanabilir, ayrıca tabağı fırından aldıktan sonra palaçinkaların üstüne dövülmüş ceviz içi serpip servis edebilirsiniz
|
|
|