10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Elma Tarifi
Soslu Elma Tarifi
4 yeşil ekşi elma
30 gr (2 çorba kaşığı) + 4 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
4 tost ekmeği dilimi (kabukları çıkarılıp 1 cm kalmlığmda 7,5 cm çapında daireler halinde kesilmiş)
2 çorba kaşığı üzüm marmeladı (yada bir başka marmelat)
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız
Elmaları yıkayıp göbeklerini çıkarınız (Keskin bir bıçakla elmaların kabuklarını 4-5 yerinden uzunlamasına yüzeysel olarak keserseniz meyvelerin patlamasına engel olmuş olursunuz )
Her elmanın içine bir tatlı kaşığı tereyağ koyup, elmaları ateşe dayanıklı bir cam kaba yerleştiriniz Üstlerine şekeri serpip suyu döküp fırına sürünüz
Elmaları, 30-35 dakika, yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Bu arada orta boy bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca ekmek dilimlerini ekleyip 1-2 dakika, her iki yüzleri de kızarıp altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz Bir spatula ile ekmekleri tavadan alıp kağıt peçete üstünde yağlarını süzdükten sonra servis tabağına yerleştiriniz
Elmalar pişince kabı fırından çıkarınız Elmaları, bir delikli kepçeyle alıp ekmek dilimlerinin üstüne yerleştiriniz
Ateşe dayanıklı kabın içindeki sosu, küçük bir tencereye döküp, marmelatı da ekleyerek harlı ateşte sürekli karıştırarak 5-6 dakika, sos yarıya ininceye kadar kaynatınız
Tencereyi ateşten alıp, sosu kaşıkla elmaların üstüne dökdükten sonra hemen servis ediniz
Not: Bu tatlıyı gerek sıcak gerek soğuk olarak, krem şantiyi yada vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz
|
|
|