Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu İrmik Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu İrmik Tatlısı Tarifi



Yoğurtlu İrmik Tatlısı Yapılışı Mazemeleri

200 ml yoğurt

200 gr un

200 gr irmik

600 gr şeker

20 gr tereyağı

1/2 adet limon suyu

Gül suyu

100 gr frambuaz, böğürtlen, vişne

Şerbet hazırlamak için 400 gr şekeri 300 ml su ile tencereye koyun, kaynayıp koyulaşınca limon suyu ve gül suyu ilave edip soğumaya bırakın

Karıştırma kabına yoğurt, un, irmik ve şekeri koyup bulamaç gibi bir hamur hazırlayın Porsiyonluk kalıpları yağlayın ve yağ kokusu olması için ateşte biraz yakın Hamuru kalıplara paylaştırın Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin Sıcak tatlılara soğuk şerbeti döküp söndürülmüş fırında 15 dakika bekletin Üstüne meyveleri koyup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla