Konu
:
Bohça Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bohça Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bohça Tatlısı Tarifi
Bohça Tatlısı Yapılışı Mazemeleri
10 kişilik
1 kg baklavalık un
3 adet yumurta
Yarım çorba kaşığı tuz
2 su bardağı su Yarım kg nişasta
400 gram tereyağı Kaymak
İki buçuk su bardağı antepfıstığı
Şerbet için:
1 kg tozşeker
Üç buçuk su bardağı su
Geniş bir kaba unu eleyin
Üzerine yumurtaları kırın
Tuzu ve suyu ekleyin
Sert bir hamur olana dek yoğurun
Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika bekletin
Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölün
Üzerine nişasta serpin
Hamurları yassı hale getirin
Bir zemin üzerinde oklava ile çok ince açın
Yufkaların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin
Açtığınız 12 yufkanın dördünü düz bir zeminde, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek, üst üste dizin
8 cm çapında kareler kesin
Karelere 1 çay kaşığı dolusu dövülmüş fıstık koyun
Karenin dört ucunu üstte birleştirerek, sıkıştırın
Yağlanmış tepsiye dizin
Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökün
Fazla yağı tepsiyi eğerek boşaltın
Orta ısılı firında üzeri kızarana dek pişirin
Şerbet için, sıcak su ile şekeri kaynatın
Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın
Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcak olarak dökün
Şerbetini çektikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul