Yalnız Mesajı Göster

Kuru İncir Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru İncir Tatlısı Tarifi



Kuru İncir Tatlısı Tarifi

1 kilo kuru incir
100 gram toz şeker
200 gram ceviz yahut fındık (dövülmüş)
50 gram tereyağı

Evvelâ, kuru incirlerin büyük ve muntazamlarından bir kilo mikdarını yıkamalı ve saplarını koparmalıdır Sap yerlerinden bıçakla yarıp bir cep açmalıdır Toz şekerle beraber dövülmüş ceviz, fındık ve antepfıstığını, bu ceplere doldurup incirlerin dudaklarını kapamalıdır Böylece hazırlanmış incirleri kenarlı ve içi tereyağlanmış bir tepsiye dizmelidir İncirleri örtecek kadar su da ilâve etmelidir İncirleri, hafif ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirmelidir

Not: Barsaklara mülâyemet verici, lezzeti ve sağlığı yerinde bir tatlıdır

Alıntı Yaparak Cevapla