Konu
:
Kuru İncir Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru İncir Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Kuru İncir Tatlısı Tarifi
Kuru İncir Tatlısı Tarifi
1 kilo kuru incir
100 gram toz şeker
200 gram ceviz yahut fındık (dövülmüş)
50 gram tereyağı
Evvelâ, kuru incirlerin büyük ve muntazamlarından bir kilo mikdarını yıkamalı ve saplarını koparmalıdır
Sap yerlerinden bıçakla yarıp bir cep açmalıdır
Toz şekerle beraber dövülmüş ceviz, fındık ve antepfıstığını, bu ceplere doldurup incirlerin dudaklarını kapamalıdır
Böylece hazırlanmış incirleri kenarlı ve içi tereyağlanmış bir tepsiye dizmelidir
İncirleri örtecek kadar su da ilâve etmelidir
İncirleri, hafif ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirmelidir
Not: Barsaklara mülâyemet verici, lezzeti ve sağlığı yerinde bir tatlıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul