Konu
:
Kuru İncir Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru İncir Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Kuru İncir Tatlısı Tarifi
20 adet kuru
incir
1 su bardağı ayıklanmış antep fıstığı ve
fındık
içi
4 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
Üzeri için:
Carte dOr Classic Kaymak
Kuru
incir
leri yumuşaması için yarım saat kadar su dolu bir kap içerisinde bekletin
Bu arada
fındık
ve
fıstık
ları bir tavada tatlıya kavrulmuş aroması vermeleri için 3 – 5 dk
kadar kavurun ve daha sonra iri iri parçalayın
İncirlerin suyunu süzdükten sonra sap kısımlarını kesip T şeklinde kesikler atın
Kesiklerinden iç malzemeyi doldurun, geniş bir tencereye dizin
Bütün
incir
leri böyle hazırlayın
2 su bardağı suyu tencerenin kenarından boşaltın
Şekeri
incir
lerin üzerine serpiştirerek gezdirin
İncirler şişip yumuşayana dek pişirin
Ilıyınca
kaymak
veya dondurmayla servis yapın
Not: Aslında herkesin kendine özgü bir tarifi olan tatlı
Ben bu tatlıda bardak bardak şeker kullanmayı sevmiyorum
İncir zaten tatlı bir meyve olduğu için bence ağır geliyor
İç malzemesi genellikle
ceviz
, ben bu sefer kavrulmuş
fındık
fıstık
kullandım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul