Konu
:
Kuru İncir Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru İncir Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Kuru İncir Tatlısı Tarifi
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
8-10 tane kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması:
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı Teremyağ
1 yumurta
Cevizleri bir bıçak yardımıyla irice kıyın
İncirleri 15 dakika suda bekletip küçük küçük doğrayın
Yumurtayla şekeri 5 dakika mikserle çırpın
Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin
Çok büyük olmayan bir kalıbı yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün
180 derecede pişirin
Fırından çıkarıp ılımaya bırakın
Kreması içinse, süt, şeker, un ve yumurtayı tencereye koyup karıştırarak kaynatın
Kaynayınca iki dakika daha karıştırıp altını kapatın
Teremyağını ekleyip biraz çırpın
10 dakika sonra kekinizin üzerine eşit bir şekilde paylaştırın
Soğuyunca dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul