Yalnız Mesajı Göster

Kuru İncir Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru İncir Tatlısı Tarifi



2 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

8-10 tane kuru incir

1 su bardağı ceviz içi

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Kreması:

4 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı Teremyağ

1 yumurta

Cevizleri bir bıçak yardımıyla irice kıyın İncirleri 15 dakika suda bekletip küçük küçük doğrayın Yumurtayla şekeri 5 dakika mikserle çırpın Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin Çok büyük olmayan bir kalıbı yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün 180 derecede pişirin Fırından çıkarıp ılımaya bırakın Kreması içinse, süt, şeker, un ve yumurtayı tencereye koyup karıştırarak kaynatın Kaynayınca iki dakika daha karıştırıp altını kapatın Teremyağını ekleyip biraz çırpın 10 dakika sonra kekinizin üzerine eşit bir şekilde paylaştırın Soğuyunca dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla