Yalnız Mesajı Göster

Tereyağlı Bisküvi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Bisküvi Tarifi



Tereyağlı Bisküvi Tarifi

Malzeme
1 bardak un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı ucu karbonat
1 çay kaşığı ucu tuz
1/3 bardak yağsız taze yoğurt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Portakal sosu

Hazırlanışı
Orta boy bir kapta unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın
Küçük bir kapta yağsız, ekşi olmayan yoğurt ve yağı karıştırın Unlu karışımı da üzerine ekleyip, tekrar iyice karıştırın
Hafifçe unladığınız bir zeminde elinizdeki hamuru hafifçe 10-12 defa yoğurun Daha sonra yaklaşık 4 cm'lik bir kalınlık oluşturacak şekilde yayın ve yuvarlak bir kek kalıbıyla hamuru bisküve şeklinde parçalara bölün Bisküvi boyutlarındaki hamurları yağsız bir zemine yayın
230 derecelik fırında 10-12 dakika ya da hamur altın rengine gelene dek pişirin Üzerine portakallı malzemeyi sürerek sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla