Konu
:
Tereyağlı Bisküvi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Bisküvi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Bisküvi Tarifi
Tereyağlı Bisküvi Tarifi
Malzeme
1 bardak un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı ucu karbonat
1 çay kaşığı ucu tuz
1/3 bardak yağsız taze
yoğurt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Portakal sosu
Hazırlanışı
Orta boy bir kapta unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın
Küçük bir kapta yağsız, ekşi olmayan
yoğurt
ve yağı karıştırın
Unlu karışımı da üzerine ekleyip, tekrar iyice karıştırın
Hafifçe unladığınız bir zeminde elinizdeki hamuru hafifçe 10-12 defa yoğurun
Daha sonra yaklaşık 4 cm
'lik bir kalınlık oluşturacak şekilde yayın ve yuvarlak bir kek kalıbıyla hamuru bisküve şeklinde parçalara bölün
Bisküvi boyutlarındaki hamurları yağsız bir zemine yayın
230 derecelik fırında
10-12
dakika
ya da hamur altın rengine gelene dek pişirin
Üzerine
portakal
lı malzemeyi sürerek sıcak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul