Konu
:
Tatlılar...!
Yalnız Mesajı Göster
Tatlılar...!
10-29-2012
#
13
Prof. Dr. Sinsi
Tatlılar...!
KARPUZ HOŞABI
MALZEME:
Orta boy karpuz 1 adet
Şeker 1,5 kg
Sönmemiş kireç Yarım kg
Kabuk vanilya 1 adet
Limon suyu 3 adet
YAPILIŞI:
Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını düzgün bir şekilde soyun
7 x 4 cm
büyüklüğünde parçalara ayırın
Genişçe bir kaba koyun
Üzerine sönmemiş kireci ilave edin
Üzerini örtecek kadar su ekleyin
Arada bir karıştırarak, 2 saat bekletin
Karpuz kapuğu parçalarını teker teker bol suyla yıkayın
Tekrar genişçe bir kaba aktarın
Üzerini örtecek kadar su ekleyin
Kabuklar yumuşayana dek kaynatın
Soğuk sudan geçirdikten sonra bir kaba aktarın
Üzerini örtecek kadar su ekleyin
3 limonun suyunu ilave edin
Yarım saat bu şekilde bekletin
Tekrar suyla yıkayın ve geniş bir tencereye aktarın
1,5 kg
şekeri ve kabuk vanilyayı ekleyin
Akideleninceye kadar kısık ateşte kaynatın
İyice soğuduktan sonra şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul