Tatlılar...!
Çikolatalı Nadide Yemeği İle İlgili Detaylar
Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar
Yemeğin Süresi: 60dk-Fazla
Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 10-Fazla
Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 7
Malzemeler:
120 gram tereyağı (doğranmış)
2 tatlı kaşığı kahve
1 su bardağı su
100 gram bitter çikolata (iri doğranmış)
1,5 su bardağı tozşeker
1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
1 su bardağı kekun
1 çay bardağı un (elenmiş)
2 çorba kaşığı kakao
Naneli krema
125 gram tereyağı (doğranmış)
3 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı süt
Yarım tatlı kaşığı nane likörü
1-2 damla yeşil gıda boyası
Çikolatalı sos
300 gram bitter çikolata (iri doğranmış)
1 su bardağı krema
Yapılışı:
Tereyağı, kahve, su, çikolata ve şekeri pürüzsüz hale gelinceye kadar
ateş üstünde karıştırın
Karışımı bir kaba alıp yumurta, unlar ve kakaoyu çırparak ilave edin
8x25 cm
ebatlarında iki adet kalıbı yağlayıp, taban ve kenarlarını yağlı kağıt
ile kaplayın
Karışımı kalıplara paylaştırıp, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45
dakika pişirin
Beş dakika bekleyip, kalıptan çıkartın
Kekleri testere dişli bir bıçakla yatay olarak ikiye kesin
Naneli krema için tereyağını mikserle çırpıp, pudra şekeri, süt, nane
likörü ve gıda boyasını ilave edip, çırpın
Naneli kremanın yarısını keklerin alt parçalarının üzerine sürüp, üst
kısımları ile üzerlerini kapatın
Kalan kremayı, sıkma poşetine koyup, boyuna kalın bir şerit şeklinde
keklerin üzerlerine sıkın
Bir saat buzdolabında dinlendirin
Çikolata ve kremayı kısık ateşte pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar
karıştırıp, buzdolabından çıkarttığınız keklerin üzerine dökün
Kenarlarını düzeltip, oda sıcaklığında çikolata katılaşıncaya kadar
bekletin
|