Tatlılar...!
Kraliçe DoLuNaY Keki Yemeği İle İlgili Detaylar
Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar
Yemeğin Süresi: 40-60dk
Yemeğin Yöresi: Diger Kaç Kişilik 8-10
Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 11
Malzemeler:
15 adet hurma
1 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
2 yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Üzeri için:
40 gr margarin
1 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı süt kreması
Süsleme için:
1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
7 yarım ceviz içi
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, şeker ve yumurtayı mikserle çırpın
Sütü ilave edip tekrar çırpın
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu harmanlayın
Sütlü karışıma azar azar ilave edip tahta kaşıkla karıştırın
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın
Çekilmiş ceviz içi ve hurmayı hazırladığınız karışıma ilave edip
karıştırın
Ortası delik kek kalıbını yağlayıp hafifçe unlayın
Kek hamurunu kalıba dökün
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Üzeri için; küçük bir tavaya şekeri alıp karamelize edin
Margarini ilave edip karıştırın
Şeker iyice eriyince tavayı ocaktan alın
Karıştırarak ılıtın ve süt kremasını ilave edin
Karışımı kekin üzerine gezdirerek dökün
Çekilmiş ceviz içini üzerine serpiştirin
Yarım cevizleri kekin üzerine yerleştirip dilimleyerek servis yapın
|