Tatlılar...!
Beyaz Çikolatalı Pasta Yemeği İle İlgili Detaylar
Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar
Yemeğin Süresi: N/A
Yemeğin Yöresi: N/A Kaç Kişilik N/A
Zorluk Derecesi: N/A Puan: 60
Malzemeler:
225 gr bitter çikolata
8 çorbakaşığı tuzsuz yağ
10 çorbakaşığı toz şeker
400 gr beyaz çıkolata
9 adet yumurta
1 yaprak jelatin
300 gr çiğ krema
16 Kişilik
Yapılışı:
Bir sos kabında bitter çikolatayı eritip, soğumaya bırakın
Kek kalıbını iyice yağlayın
5 ymurtanın sarısıyla şeker ve tuzsuz yağı benmari usulü eritip karıştırın
Krema kıvamına çikolata karışımının içine boşaltın
İyice çırptığınız beş yumurtanın akını da karışıma katıp kek kalıbına
boşaltın
Üzerinde küçük kabarcıklar olmamasına özen gösterin
190 derecelik fırında 50-55 dakika kadar pişirin
İyice kabardıktan sonra kalıbın içinde soğumaya bırakın
İki çorbakaşığı suyun icinde jelptini eritin
225 gr beyaz çikolatayı eritip, içine çırpılmış 4 yumurta sarısını ve 150
gr kremayı ilave edin
Jelatini ve iyice çırpılmış 4 yumurta akını çikolata karışımına katın,
iyice karıştırın
Soğumaya bıraktığınız keki eninine ikiye kesin ve beyaz çikolatalı
karışımı iki katın arasına sürün
Yavaşça bastırdıktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirin
Üst kreması için, kalan beyaz çikolata ve 150 gr kremayı bir kapta
eritip, karışımı iyice soğuyan kekin üstüne ve çevresine sürün
Üzerini parça çikolatayla süsledikten sonra, bir süre dha buzdolabında
bekletip servis yapın
|