Konu
:
Sünger Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sünger Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sünger Tatlısı Tarifi
1 su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1'er paket kabartma tozu, vanilya
Oda ısısındaki yumurta ve şekeri krema haline getirene kadar iyice çırpın
Yoğurdu ilave edin biraz daha çırpın
Bir kaba unu, vanilyayı ve kabartma tozunu alıp karıştırın ve eleyin
Sıvı harca katıp çırpın kontrollü bir şekilde irmiği ilave edin
Un ve irmik miktarını ne kadar yazsamda her unun kalınlıkları farklı olduğu için kontrollü bir şekilde ilave edin
İsterseniz irmiksiz de yapabilirsiniz
Yağlanmış tepsiye dökün
180 derecede üstleri iyice kızarana kadar pişirin
Tatlı soğuyunca tatlıyı dörde ayırın bu şerbeti kolayca çekmesini sağlayacak
Şerbeti için şeker ve suyu iyice karıştırın limon suyunu ilave edip 15 dakika kadar kısık ateşte yoğunlaşana kadar iyice kaynatın
İlk sıcaklığı geçince şerbeti soğuk tatlıya dökün
Üstüne hindistancevizi serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul