Yalnız Mesajı Göster

Sünger Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sünger Tatlısı Tarifi



1 su bardağı un

Yarım su bardağı irmik

4 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1'er paket kabartma tozu, vanilya

Oda ısısındaki yumurta ve şekeri krema haline getirene kadar iyice çırpınYoğurdu ilave edin biraz daha çırpınBir kaba unu, vanilyayı ve kabartma tozunu alıp karıştırın ve eleyin Sıvı harca katıp çırpın kontrollü bir şekilde irmiği ilave edin Un ve irmik miktarını ne kadar yazsamda her unun kalınlıkları farklı olduğu için kontrollü bir şekilde ilave edin İsterseniz irmiksiz de yapabilirsiniz Yağlanmış tepsiye dökün180 derecede üstleri iyice kızarana kadar pişirin Tatlı soğuyunca tatlıyı dörde ayırın bu şerbeti kolayca çekmesini sağlayacak Şerbeti için şeker ve suyu iyice karıştırın limon suyunu ilave edip 15 dakika kadar kısık ateşte yoğunlaşana kadar iyice kaynatınİlk sıcaklığı geçince şerbeti soğuk tatlıya dökün Üstüne hindistancevizi serpin

Alıntı Yaparak Cevapla