Yalnız Mesajı Göster

Ék$İ Den Sütlü Tatlılar

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ék$İ Den Sütlü Tatlılar



KOLAY SÜTLAÇ

Malzemeler ;
4 su bardağı Süt
1 Su bardağı Şeker
1 fincan kırıklı Beyaz Pirinç
1 silme kaşık Nişasta
1 silme kaşık Pirinç Unu
bir tutam Tuz

Hazırlanışı;
4 kişi için 1 fincan pirinç, ½ su bardağı Su içinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır Bir tahta kaşıkla pirinçler iyice ezilerek dövülür
Başka bir tencerede 4 su bardağı Süt, bir bardak şeker, bir tutam tuz ve haşlanıp, ezilmiş pirinç karıştırılarak kaynatılır
Yine ayrı küçük bir kapta, pirinç unu, nişasta birlikte su ile ezilir Kaynamakta olan pirinç-süt karışımından birkaç kaşık alınarak, nişasta-pirinç unu karışımına katılır Elde edilen karışım, top top olmamasına dikkat edilerek, Süt-Pirinç karışımına katılır karıştımaya devam edilir 10 dakika daha kaynatılır Ocaktan alınarak, kaselere dökülür
Üzerine dövülmüş badem, yeşil fıstık yada fındık konulabilir
İsteğe göre, güveç kaplarına konulursa, fırına sürülerek üstü pişirilip, fırında sütlaç elde edilebilir

Sakızlı Vişneli Sütlaç
Malzemeler
1 su badağı pirinç
1 kilo süt
1 bardak toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
biraz vişne
Hazırlanışı
1 bardak pirinci haşlayın, 1 litre süt ilave edin 1 bardak şekerle beraber kısık ateşte pişirin Biraz damla sakızı ve yumurta sarısını ilave ederek karıştırın Fırın kaselerinin dibine biraz vişne koyup, üzerlerine sütlacı dökün Sütlaçları fırına verin üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin Çıkarıp, soğutup servis edin

Güz Rüyası

Malzemeler
2 adet şeftali
2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
1 paket şeftali yada muz jölei
1,5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı vişne suyu
2 çorba kaşığı mısır nişastası
Hazırlanısı
2 yumurta sarısını çırparak süte ilave edin Nişastayı ekleyip, ağır ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin Şekeri ekleyip mikserle 1 dakika çırpın Şeftalileri soyup ikiye kesin, ters çevirerek kuplara yerleştirin Kremayı şeftalilerin üzerine dökün, jöleyi sıcak suyla eritip üzerine vişne kompostosu vişneleri yerleştirin Karıştırarak kuplara boşaltın Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın

Sütlü Revani

MALZEMELER
yarim paket margarin
1 litre sut
1 bardak irmik
1 bardak toz seker
1 vanilya

HAZIRLANISI
Malzemenin hepsini bir tencerede kisik ateste bir cirpici yardimiyla
muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirin Kaynamasina yakin lapa gibi
olacaktir, panik yapmayin Servis yapacaginiz kalibi suyla islatin,
yapismasini onlemek icin Pisen karisimi kaliba dokun ve soguduktan
sonra buzdolabinda servis icin bekletin Servis yaparken uzerine tarcin
ekleyebilirsiniz

LİMONLU PUDING

MALZEMELER 6 Kişilik

2 limon
100 gr tereyağ veya margarin
100 gr toz şeker
3 yumurta
50 gr un
25 gr badem
1 çay kaşığı kabartma tozu
15 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Fırını 180 dereceye ayarlayı, ısıtın Oval bir fırın kabını yağlayın Bir kapta limon kabuğunu, şekeri ve tereyağ (veya margarini) ve iyice karıştırın Daha sonra yumurta akları, un, badem ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştırmaya devam edin
Bu karışıma limon suyu ve sütü de kattıktan sonra bir kere daha karıştırın Önceden hazırladığınız fırın kabına döktükten sonra kabı, içi yarısına kadar su dolu geniş bir kabın içine koyun
Pudingi yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla