10-29-2012
|
#4
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ék$İ Den Sütlü Tatlılar
Çikolatali Mus
MALZEMELER
1 Paket Chocolate Mousse
1 su bardağı süt
HAZIRLANISI
Bir paket Chocolate Mousse'u genis ve derin bir kabin içine bosaltin
Üzerine bir su bardagi sütü ilave ederek eriyene kadar karistirin
Elde ettiginiz karisimi mikserle 6 dakika çirpin
Hazirladiginiz musu kaselere bosaltin ve buzdolabinda en az üç saat
beklettikten sonra servis yapin
KESTANELI TATLI
MALZEMELER
1/2 kg kestane
1 paket vanilya
4 su bardağı süt
3 yumurta
50 gr bitter çikolata
1 su bardağı şeker
3-4 yemek kaşığı margarin
HAZIRLANIŞI
Kestaneleri çizip orta ateşte 5 dk kadar haşlayın Kabuklarını soyup (zarlarına dikkat ederek) süt ve vanilyayla birlikte yarım saat kadar haşlayın Ayrı bir kapta şeker,yağ ve çikolatayı benmari usulü eritin Haşlanan kestanelerle sütü rondoda püre haline getirin ve çikolatalı karışıma ekleyin 3 yumurtanın sarılarını ve aklarını ayrı ayrı kaplarda iyice çırpıp tüm karışıma katıp fırın kabına boşaltın orta ısıda pişirip dilimleyerek servis yapın
BILLUR TATLISI
MALZEMELER
1 kg süt
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı buğday nişastası
Süslemek için
1 adet nar
Mandalina
Elma vs 
HAZIRLANIŞI
Süt, şeker, vanilya ve nişasta karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir ve bir servis tabağına dökülür Soğuduktan sonra üzerine meyveler ayıklanarak ilave edilir
ASLAN SÜTÜ
MALZEMELER:
-1 litre süt
-1 su bardağı toz şeker
-3 çorba kaşığı tel şehriye (silme)
-1 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı iç yeşil fıstık
-1 çorba kaşığı badem
-1 çorba kaşığı iç fındık
-1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
-Yarım paket vanilya
HAZIRLANISI:
Badem ve yeşil fıstık bir taşım kaynatılıp kabukları soyulur
Badem, fıstık ve fındık ince ince kıyılır veya havanda dövülür
Tel şehriye ateşte pembe olarak kavrulur
Süt ile şeker kaynatılır Kavrulmuş şehriye ilave edilir
Nişasta yarım bardak su ile ezilir Kaynamakta olan süte katılıp devamlı karıştırılır
Son olarak, badem, fıstık, fındık ve hindistan cevizi ile vanilya ilave edilir
Kaselere boşaltılır
Krem Şokola
MALZEMELER
500 gr süt
150 gr toz şeker
50 gr un
25 gr kakao
1 Paket vanilin
1 Adet yumurta
25 gr çikolata
HAZIRLANISI
Sütü ateşe koyun, içine şekerin yarısını ekleyerek karıştırın Başka bir kabın içine, şekerin kalan kısmını ve yumurtayı koyarak çırpınız Un, kakao ve diğer malzemeleri ilave ediniz ve sütün bir miktarını koyarak çözdürünüz Sütün kalan kısmını ilave ettikten sonra, ateşte kaynayana kadar pişiriniz Sıcakken çikolatayı da ekleyiniz ve karıştırınız Soğuyunca kaplara doldurunuz Üzerlerine krem şanti, yeşil fıstık ve hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz
|
|
|