Konu
:
Bulama Tarifi ( Tekirdağ )
Yalnız Mesajı Göster
Bulama Tarifi ( Tekirdağ )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulama Tarifi ( Tekirdağ )
Bulama Tarifi ( Tekirdağ )
Malzemesi:
Üzüm suyu
Çöğen
Toz şeker
Ceviz içi
Şıra toprağı
Bulama tavası
Tahta büyük kaşık
Üzüm teknesi
Yapılışı:
Trakyada bağcılık en çok Tekirdağ ve Kırklareli civarı ile Kırcasalih beldesi civarında yapılmaktadır
Bulamanın ilk malzemesi de üzümden elde edilen şıradır
Bir tahta tekne içine konan olgunlaşmış üzümler ayakla veya çizme ile çiğnenir
çıkan üzüm suyu (şıra) kazan içinde bir gün bekletilip, çöğen kaynatılıp şıra içine konur
Karışımın rengi kararana kadar şeker ilave edilir
Şıra pekmez kıvamına gelinceye kadar kaynatılır, ateşte emdirilir
Çöğen suyundan köpük yapılıp içine atılır
Kazan içinde büyük bir tahta kaşıkla köpükleri alınır
Konu komşu hep beraber büyük bakır kazan içinde tahta kaşıkla karıştırdıkları malzeme beyazlaşmaya başlayınca ateşten indirilir
Kaplara boşaltılır
üzerine ceviz içi serpilir
Teneke kutularda veya kavanozlarda muhafaza edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul