Yalnız Mesajı Göster

Gül Tatlısı Tarifi ( Elazığ )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Tatlısı Tarifi ( Elazığ )



Gül Tatlısı Tarifi ( Elazığ )

Malzemeler
Yeteri kadar un, nişasta ve ceviz içi
1 paket bizimyağ
1 adet yumurta
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Yarım su bardağı yağ

YAPILIŞI:
1Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılarak içerisine yeteri kadar un konulup karbonat ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır
2Hazırlanan hamur topaklara ayrılarak nişasta ile açılırTepsi yağlanarak yufka serilirYufkanın üzerine havanda dövülmüş ceviz serpilirBu işleme yufkalar bitene kadar devam edilir
3Yufkalar bittikten sonra istenilen şekilde kesilerek üzerine, bir paket sanayağı eritilip iyice kızartıldıktan sonra dökülür ve kızgın fırında kızartılır
4Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra soğutulur ve hazırlanan şurup sıcak olarak üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla