Konu
:
Gül Tatlısı Tarifi ( Elazığ )
Yalnız Mesajı Göster
Gül Tatlısı Tarifi ( Elazığ )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Tatlısı Tarifi ( Elazığ )
Gül Tatlısı Tarifi ( Elazığ )
Malzemeler
Yeteri kadar un, nişasta ve ceviz içi
1 paket bizimyağ
1 adet yumurta
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Yarım su bardağı yağ
YAPILIŞI:
1
Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılarak içerisine yeteri kadar un konulup karbonat ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır
2
Hazırlanan hamur topaklara ayrılarak nişasta ile açılır
Tepsi yağlanarak yufka serilir
Yufkanın üzerine havanda dövülmüş ceviz serpilir
Bu işleme yufkalar bitene kadar devam edilir
3
Yufkalar bittikten sonra istenilen şekilde kesilerek üzerine, bir paket sanayağı eritilip iyice kızartıldıktan sonra dökülür ve kızgın fırında kızartılır
4
Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra soğutulur ve hazırlanan şurup sıcak olarak üzerine dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul