Konu
:
Büyükanne Turtası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Büyükanne Turtası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Büyükanne Turtası Tarifi
Büyükanne Turtası Tarifi
230 gram (8,5 çorbakaşığı) tozşeker
3
yumurta
200 gram (1,5 su bardağından fazla) un
2 çay kaşığı toz tatlı mayası
4 çorba kaşığı
süt
1
limon
1 kilo
elma
Tereyağı ya da margarin
1 Bir kapta
yumurta
larla 100 gram (6,5 çorbakaşığı) tozşekeri, yumuşak ve esnek bir karışım halini alana kadar çırpın
Sürekli karıştırarak unu,
süt
ü, toz tatlı mayasını ve
limon
un rendelenmiş kabuğunu katın
Yeniden çırpın
2 24 cm
çapındaki bir kalıbı önce yağlayın, sonra da her tarafını galeta ununa bulayın
Bu karışımı kalıba boşaltın
Bu arada
elma
ları yıkayıp soyun ve dilimlere ya da parçalara kesin
Karışımın üstüne
elma
ları yerleştirdikten sonra kalan 2 çorbakaşığı şekeri gezdirin
Birazda tereyağı ya da margarin parçaları
koyun
3 Hazırladığınız turtayı önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık 40
dakika
bekletin
Soğumaya bırakın
Sonra servis tabağına alıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul