Konu
:
Ballı Hanım Parmağı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Hanım Parmağı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Hanım Parmağı Tarifi
Ballı Hanım Parmağı Tarifi
1 adet yumurta
1 paket tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 su bardağı irmik
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı bal
2,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Şerbet için su ve şeker kaynatılır
Kıvam alınca bal ve limon katılır, 5 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır
Yumuşak tereyağı, yumurta parmak uçlarıyla iyice mıncıklanır
Üzerine kabartma tozu ve ele ypışmayana kadar un eklenerek yoğrulur
Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, parmak şekli verilir
Parmaklar irmiğe batırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul