Yalnız Mesajı Göster

Ballı Hanım Parmağı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Hanım Parmağı Tarifi



Ballı Hanım Parmağı Tarifi

1 adet yumurta
1 paket tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Üzeri için:
1 su bardağı irmik

Şerbet için:
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı bal
2,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Şerbet için su ve şeker kaynatılır Kıvam alınca bal ve limon katılır, 5 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır Yumuşak tereyağı, yumurta parmak uçlarıyla iyice mıncıklanır Üzerine kabartma tozu ve ele ypışmayana kadar un eklenerek yoğrulur Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, parmak şekli verilir Parmaklar irmiğe batırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla