Yalnız Mesajı Göster

Kerkük Lokması Tarifi ( Türkmen )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kerkük Lokması Tarifi ( Türkmen )



Kerkük Lokması Tarifi ( Türkmen )

Malzemeler:
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Kıvam alana kadar su
Şırası için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Hazırlanışı:
Önce şıra malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır Çukur bir kaba un konur Havuz gibi açılır Ortasına kabartma tozu, vanilya ve tuz konur Önce kuru olarak karıştırılır Üzerine kek hamuru kıvamına gelene kadar su eklenir çırpıcıyla iyice karıştırılır Kaşık suya batırılır, diğer elde avuç içinde sıktırılmış hamurda kaşıkla alınır ve bol kızgın yağa atılır Pembe renkte kızarınca yağdan alınır, şıraya atılır Soğuyunca üzerine hindistancevizi serpilerek servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla