Konu
:
Erik Tartı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Erik Tartı Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Erik Tartı Tarifi
22,5 sm'lik pişmemiş bir hamur kasesi
1 kg siyah erik (yarıya bölünüp, çekirdekleri ayıklanmış)
180 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
60 gr (1/2 su bardağı) badem kırığı (fırınlanmış)
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200 C) getirip ısıtınız
Pişmemiş hamur kasesini, fırın tepsisine yerleştiriniz
Yarım erikleri kesilmiş kısımları alta gelecek biçimde hamur kasesinin üstüne döşeyip, tepsiyi Dir kenara bırakınız
Küçük bir kasede, şeker, tarçın ve yenibaharı karıştırıp eriklerin üstüne serperek tepsiyi fırına sürünüz; 35-40 dakika, hamur gevrek ve nar gibi, erikler de yumuşak olana kadar pişiriniz
Tepsiyi fırından alıp bademleri serperek hemen soğuduktan sonra servis ediniz
Not: Bir Alman tatlısı olan bu erik tartı, meyve ile hamurun birlikte pişmesi bakımından öteki meyve tartlarından farklıdır
Soğuk vanilyalı krema yada dondurma ile servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul