Konu
:
Süt Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Süt Reçeli Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Süt Reçeli Tarifi
1 litre süt
1+1/4 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı Teremyağ
1 paket krema
1/2 tatlı kaşığı karbonat
Orta boy çelik tencereye sütü, şekeri, Teremyağını ve kremayı ilave edin, karıştırın
(tel çırpıcı ile) Kaynamaya yakın ocaktan alıp, 1 tatlı kaşığı suda eritilmiş karbonatı dökün ve karıştırın
Köpürmeye dikkat edin
Kısık ateşte karamel rengini ve boza kıvamını alana dek ara sıra karıştırarak pişirin
Ben kaşıklamak için soğumasını bekleyemedim
Ama soğuyunca enfes olacağından eminim
2 Nutella kavanozuna yakın süt karamelim oldu
Bu tarif keklerin üzerine pudinglere de sos olabiliyor
karamel severlerin zahmetine değeceği bir lezzet
Buzdolabında 2 hafta durabiliyormuş
Sürekli ocak başında durmak da gerekmiyor
Sık aralıklarla tencereyi ziyaret edip tel çırpıcıyla karıştırmak kafi
Kıvam almadan önce kaynaması tuhaflaşabiliyor etrafa sıçrayabiliyor dikkat edin
Sık karıştırırsanız kaza olmuyor
Tencerenin kapağını kapatmayın, sütün buharlaşması gerekiyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul