Yalnız Mesajı Göster

Kesme Lokma Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kesme Lokma Tarifi



Kesme Lokma Tarifi

2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Kızartma yağı

Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yumurta ve yoğurt karıştırılır Üzerine karbonat tuz ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur Hamur 15 dakika dinlendirilir Bu arada şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır Hamur unlu zeminde yarım santim kalınlığında açılır Çay bardağı ağzıyla yuvarlak kesilir Sıcak yağda pembe renkte kızartılır Hemen soğuk şerbete atılır Yarım saat sonra şerbetten alınır

Alıntı Yaparak Cevapla