10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Katmer Tatlısı Tarifi
Katmer Tatlısı Tarifi
Malzemeler
Hamur için;
1 bütün yumurta, Aldığı kadar un,
250 ml ılık su,
3 yemek kaşığı tepeleme tereyağı,
Kızartmak için;
Bol sıvıyağ,
Şerbetiiçin;
800 gr şeker,
850-900 ml su,
Limon suyu,
Üzeri için ;
Bolca fındık, fıstık, badem ceviz vs

Yapılışı
Şurup malzemelerini kaynatıp hazır edin ve soğumaya bırakın Hamur malzemeleriyle 1 kaşık yağla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun 5 parçaya ayırın yağı yumuşatıp kare şeklinde açtığınız hamurların arasına sürerek rulo halinde dürüp önce buzlukta ardında buzdolabında yarım saat bekletip 40 cm çapında açıp parmak uzunluğunda kesip kızgın yağda kızartıp şerbet içine atın soğuduktan sonra üzerine bol dövülmüş çerez serpip servis edin
|
|
|