Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Çikolatalı Parfe Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Çikolatalı Parfe Tarifi



Kayısılı Çikolatalı Parfe Tarifi

Malzemeler :
  • 500 Gr Kayısı
    3 Su B Süt
    1,5 Su B Tozşeker
    1 Limon Kabuğu Rendesi
    2 Çorba K Söke Un
    80 Gr Çikolata
    1 P Toz Şanti
    1,5 Su B Süt
Hazırlanışı
Kayısıları küçük bir tencereye alın ve sıcak su koyup kaynatın Kabukları kendinden soyulmaya başlayınca ocaktan alın ve süzgeçten geçirin Bir kaşık yardımıyla süzgeçteki kayısıyı ezin Elde ettiğiniz kayısı sosunun içine yarım su bardağı şeker ilave edin ve çırpın Sütü tencereye alın

1 su bardağı şekeri ve unu ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar pişirin Çikolatayı ben mari usulü eritin Eriyen çikolatayı kalıbın dibine fırçayla sürün Dondurucuya koyun ve çikolatası donuncaya kadar bekletin Toz şantiyi sütle çırpıp köpürtün İçine limon kabuğu rendeleyin

Soğuyan kremayı ve şantiyi beraber karıştırın Ardından kayısı püresini ilave edip tekrar karıştırın Kalıbın içine dökün ve sıcaklığı geçtikten sonra 1 gece dondurucuda bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla