Yalnız Mesajı Göster

Abhaz Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Abhaz Tatlısı Tarifi



Abhaz Tatlısı Tarifi

8 adet sacda pişmiş kuru yufka
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker
35 su bardağı su
Yarım limon suyu

Kuru yufkaları yağlanmış fırın tepsisine hafif ıslatarak tek tek koyun Aralarına yağ gezdirin ve cevizleri serpin En üstte kalan parçaya da yağ ilave edin 200 derecelik fırında yufkalar iyice kızartın Soğuduktan sonra sıcak şerbeti üzerinde gezdirin Üzerini kapatarak 10 dakika bekletin Şurup iyice çekip, soğuyunca servise sunun

Şerbetin hazırlanışı: Şekerle suyu iyice kaynatın İnmesine yakın limon suyu ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla