Konu
:
Abhaz Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Abhaz Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Abhaz Tatlısı Tarifi
Abhaz Tatlısı Tarifi
8 adet sacda pişmiş kuru yufka
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Kuru yufkaları yağlanmış fırın tepsisine hafif ıslatarak tek tek koyun
Aralarına yağ gezdirin ve cevizleri serpin
En üstte kalan parçaya da yağ ilave edin
200 derecelik fırında yufkalar iyice kızartın
Soğuduktan sonra sıcak şerbeti üzerinde gezdirin
Üzerini kapatarak 10 dakika bekletin
Şurup iyice çekip, soğuyunca servise sunun
Şerbetin hazırlanışı:
Şekerle suyu iyice kaynatın
İnmesine yakın limon suyu ilave edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul