10-29-2012
|
#2
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kakaolu Kremalı Kek Tarifi
Kakaolu Kremalı Kekler Tarifi
Malzemeler
Hamur İçin:
125 gr Margarin,
5 Adet Yumurta,
1 5 Su Badrağı Toz Şeker,
1 5 Su Bardağı Un,
50 gr Kakao,
1 Paket Vanilya,
1 Paket Kabartma Tozu,
Şerbet İçin:
2 Su Bardağı Su,
1 Su Bardağı Toz Şeker,
Krema İçin:
2 Çorba Kaşığı Un,
2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu,
4 Su Bardağı Süt,
1/2 Su Bardağı Toz Şeker,

Yapılışı
Ön hazırlık olarak keki hazırlayın Margarin,yumurta,toz şeker,un,kakao ve kabartma tozunu, vanilyayı iyice çırpın Yağlanmış küçük kek kalıblarına dökün Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin
Şerbeti hazırlayın 1 su bardağı şekerle, 2 su bardağı suyu kaynatın Soğuduktan sonra,keklerin üzerlerine dökün Kekleri buzdolabına alın
Kremayı hazırlayın Bunun için un, pirinç unu, toz şeker ve sütü tencereye alın Karıştırarak pişirip, soğuk keklerin üzerine gezdirin Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin Üzerlerini dövülmüş fındık, fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin, servis edin
|
|
|
|