Yalnız Mesajı Göster

Hamurda Elma Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurda Elma Tarifi



MALZEMELER:
250 gr margarin ( oda ısısında )
1 Su bardağı şeker
Tuz
2,5 Su bardağı un
3 Yumurta
1 Paket kabartma tozu
1/2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı galeta unu
10 Adet küçük elma
100 gr kuru üzüm
1,5 çay bardağı elma suyu
100 gr kıyılmış badem ( ben ceviz kullandım )
Yumuşak margarini bir kapta bir tutam tuz ve şekerle iyice köpük olana kadar çırpın Yumurtaları ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın Unu, kabartma tozunu karıştırıp elde ettiğimiz karışıma biraz un, biraz süt ekleyerek yavaş yavaş karıştırın ve pürüzsüz bir hamur elde edin
Elmaların kabuklarını soyun ve bir kabak oyucuyla içindeki çekirdekli kısmı çıkarın Üzümleri elma suyu ile kaynatıp süzün, diğer yerde de bademleri kavurun ve birbirleriyle karıştırınElmaların oyduğumuz boş kısımlarına doldurabildiğiniz kadar bu karışımı doldurun Artan karışımı hamura karıştırın
Kelepçeli kalıbınızı önce yağlayın sonra galeta unuyla unlayın Hamurun 1/3'ünü kalıba dökün ve elmaları hamurun üzerine dizin Geri kalan hamuru bir kepçe yarıdımı ile elmaların arasındaki boşluklara yayın 175 dereceli ısıtılmış fırında 90 dakika pişirin Eğer hamurunuzun üzeri yanar gibi olacaksa 60 dk sonra üzerine folyo kapatın Soğuyunca pudra şekeri serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla