Konu
:
Etli Milföylü Börek Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Etli Milföylü Börek Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Milföylü Börek Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
Etli Milföylü Börek Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler;
? 10 adet milföy hamuru
? 1 su bardağı haşlanmış bezelye
? 2 adet orta boy havuç
? 500 gram dana kuşbaşı et
? 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
? 1 çay kaşığı kekik
? 1 çay kaşığı karabiber
? 1 çay kaşığı tuz
? 1 adet yumurta sarısı
? 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı;
Börek harcını hazırlamak için kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın
Et suyunu çekene kadar arada bir karıştırarak kavun
Havuçların kabuklarını soyup halka şeklinde incecik doğrayın
Bezelye, havuç ve baharatları tencereye ilave edin
Yaklaşık 5 dakika pişirin tencereyi ocaktan indirin
Dereotunu ekleyip karıştırın ve etin soğuması için bekletin
Orta derinlikte ısıya dayanıklı fırın kabını yağlayın
Tabanı ve kenarlarını milföy hamuruyla kaplayın
Soğumuş etli harcı kaba alıp her bölgeye eşit gelece şekilde dağıtın
Üzerini milföy hamuruyla kapayın
Yumurta sarısını böreğin üzerine sürün
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Pişen böreği fırından çıkarıp hafif ılınması için bekletin
Ilınan böreği fırın kabından çıkarıp dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
~~Alıntı~~
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul