Yalnız Mesajı Göster

Etli Milföylü Börek Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Milföylü Börek Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır



Etli Milföylü Börek Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler;

? 10 adet milföy hamuru

? 1 su bardağı haşlanmış bezelye

? 2 adet orta boy havuç

? 500 gram dana kuşbaşı et

? 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu

? 1 çay kaşığı kekik

? 1 çay kaşığı karabiber

? 1 çay kaşığı tuz

? 1 adet yumurta sarısı

? 1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı;

Börek harcını hazırlamak için kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın

Et suyunu çekene kadar arada bir karıştırarak kavun

Havuçların kabuklarını soyup halka şeklinde incecik doğrayın

Bezelye, havuç ve baharatları tencereye ilave edin

Yaklaşık 5 dakika pişirin tencereyi ocaktan indirin

Dereotunu ekleyip karıştırın ve etin soğuması için bekletin

Orta derinlikte ısıya dayanıklı fırın kabını yağlayın

Tabanı ve kenarlarını milföy hamuruyla kaplayın

Soğumuş etli harcı kaba alıp her bölgeye eşit gelece şekilde dağıtın

Üzerini milföy hamuruyla kapayın

Yumurta sarısını böreğin üzerine sürün

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Pişen böreği fırından çıkarıp hafif ılınması için bekletin

Ilınan böreği fırın kabından çıkarıp dilimleyerek servis yapın

Afiyet olsun

~~Alıntı~~

Alıntı Yaparak Cevapla