Konu
:
Çikolata Soslu Milföy Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çikolata Soslu Milföy Pastası Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Çikolata Soslu Milföy Pastası Tarifi
8 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
2 tepeleme yemek kaşığı un
1
5 su bardağı toz şeker
30 gr Teremyağ
Üzeri için:
1 paket hazır çikolata sosu
Milföyleri yumuşamaya başlayınca merdaneyle gelişi güzel inceltip açın
İki adet fırın tepsisine milföyleri sıralayın
Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün
180 dereceye ayarlanmış fırında en az 20-25 dakika pişirin
Üzerleri iyice sararıp çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin
Çıkarıp soğumalarını bekleyin
Bu sırada, un, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, mısır nişastası ve tozşekeri bir tencereye koyup karıştırın
Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpma teli yardımıyla iyice çırpın
Son olarak, Teremyağını da ilave edin
Kısık ateşte, karıştırarak muhallebiyi kaynatın
Kaynadıktan 3-4 dakika sonra da ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin
Soğuyan milföylerin yarısını küçük küçük parçalayarak dikdörtgen ya da yuvarlak bir cam kaba serin
Üzerine hafif ılık hale gelmiş olan muhallebinin yarısını gezdirin
Kalan milföyleri de parçalayarak muhallebinin üzerine dağıttıktan sonra üzerine kalan muhallebiyi gezdirin
Son olarak, çikolata sosunu pişirip üzerine gezdirin
Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin
Çıkarıp kaşıkla servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul