Konu
:
Pirinçli Turta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Turta Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Turta Tarifi
Pirinçli Turta Tarifi
100 gram
pirinç
4 dl (1,5 su bardağı)
süt
2 çorba kaşığı tozşeker
3 adet acı
badem
bisküvisi
1
yumurta
2
yumurta
nın akı
1 paket vanilya
2 çay kaşığı toz tarçın
200 gram (1,5 su bardağından biraz fazla) un
Tuz
100 gram (6,5 çorbakaşığı) tereyağı ya da margarin
1 Düz bir yere 200 gram unu
koyun
Ortasını açıp kuşbaşı doğradığınız 100 gram tereyağı ya da margarini ve bir tutam tuzu
koyun
Biraz soğuk su ilave edip parmak uçlarınızla yoğurmaya başlayın
Ekmek hamuru halini alınca üstünü filmle kapatıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin
Çıkardıktan sonra oklava yardımıyla unlu bir yüzeye yayın
Bu arada çapı 24 cm
olan bir kalıbı önce yağlayın, sonra unlayın
Ve hamuru bu kalıba yerleştirin
Üstünü yağlı kağıtla kaplayın ve fırında kabarmaması için kuru
fasulye
koyun
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık
25
dakika pişirin
2 2 çorba kaşığı tozşeker ve vanilyayla birlikte
süt
ü kaynatın
Pirinci ilave edin, orta derecedeki ateşte, 15-20 dakika daha karıştırın
Soğuttuktan sonra
yumurta
nın sarısını, 3 adet ufalanmış acı
badem
bisküvisini ve tarçını ekleyin
3 Bir tutam tuzla birlikte 2
yumurta
akını kar haline gelinceye kadar çırpın
Bunu karışıma ekleyin
Sonra hepsini hamurun üstüne dökün
Kalan ufalanmış acı
badem
bisküvilerini üzerinde gezdirin ve 180 derecelik fırında 30 dakika bırakın
Çıkardıktan ve soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul