Yalnız Mesajı Göster

Damat Böreği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damat Böreği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır



Damat Böreği Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

? 3 yufka

? 1 tavuk göğsü

? 1 çay bardağı sıvı yağ

? 2 su bardağı tavuk suyu

? Tuz

Sosu için :

? 2 yumurta

? 2 çorba kaşığı un

? 3 çorba kaşığı yoğurt

? 2 çorba kaşığı sirke

? 4 diş sarımsak

? 1 çorba kaşığı tereyağı

? 3 su bardağı tavuk suyu

? Tuz

? Kırmızıbiber

Yapılışı

o Tavuk göğsünü 5 su bardağı sıcak su ilavesi ile haşlayalım

o Haşlanmış tavuk göğsünü kemiklerinden ayırıp küçük doğrayarak tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım

o Tavuk suyunu tel süzgeçten geçirip bekletelim

o Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim

o Yufkayı artı şeklinde keserek 4 eşit üçgen parça elde edelim

o Yufkaların geniş kenarlarına tavuklu harcı koyup rulo yaparak saralım

o Ruloların bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil verip margarinle yağlanmış tepsiye dizelim

o Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında, böreklerin altı üstü pembeleşene dek pişirelim

o Bu arada sosunu hazırlayalım

o Tencereye unu, yoğurdu, dövülmüş sarımsakları ve tavuk suyunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım

o Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak sos koyulaşana dek pişirelim

o Tuzu ekleyip sosu ateşten alalım

o Börekleri fırından aldıktan sonra 2 su bardağı soğuk tavuk suyunu üzerlerine gezdirelim

o Börekleri 5 dk daha pişirelim

o Soğuyan sosa sirke ilave edip karıştıralım

o Börekleri fırından alıp sosu üzerlerine dökelim

o Tereyağını eritip kırmızıbiber ekleyerek böreklerin üzerine gezdirelim

o Sıcak sıcak servise sunalım

Afiyet olsun

~~Alıntı~~

Alıntı Yaparak Cevapla