Konu
:
Damat Böreği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Damat Böreği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damat Böreği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
Damat Böreği Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
? 3 yufka
? 1 tavuk göğsü
? 1 çay bardağı sıvı yağ
? 2 su bardağı tavuk suyu
? Tuz
Sosu için :
? 2 yumurta
? 2 çorba kaşığı un
? 3 çorba kaşığı yoğurt
? 2 çorba kaşığı sirke
? 4 diş sarımsak
? 1 çorba kaşığı tereyağı
? 3 su bardağı tavuk suyu
? Tuz
? Kırmızıbiber
Yapılışı
o Tavuk göğsünü 5 su bardağı sıcak su ilavesi ile haşlayalım
o Haşlanmış tavuk göğsünü kemiklerinden ayırıp küçük doğrayarak tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım
o Tavuk suyunu tel süzgeçten geçirip bekletelim
o Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim
o Yufkayı artı şeklinde keserek 4 eşit üçgen parça elde edelim
o Yufkaların geniş kenarlarına tavuklu harcı koyup rulo yaparak saralım
o Ruloların bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil verip margarinle yağlanmış tepsiye dizelim
o Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında, böreklerin altı üstü pembeleşene dek pişirelim
o Bu arada sosunu hazırlayalım
o Tencereye unu, yoğurdu, dövülmüş sarımsakları ve tavuk suyunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım
o Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak sos koyulaşana dek pişirelim
o Tuzu ekleyip sosu ateşten alalım
o Börekleri fırından aldıktan sonra 2 su bardağı soğuk tavuk suyunu üzerlerine gezdirelim
o Börekleri 5 dk
daha pişirelim
o Soğuyan sosa sirke ilave edip karıştıralım
o Börekleri fırından alıp sosu üzerlerine dökelim
o Tereyağını eritip kırmızıbiber ekleyerek böreklerin üzerine gezdirelim
o Sıcak sıcak servise sunalım
Afiyet olsun
~~Alıntı~~
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul