Yalnız Mesajı Göster

Gulab Jamun Tarifi ( Hindistan )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gulab Jamun Tarifi ( Hindistan )



Gulab Jamun Tarifi ( Hindistan )

1 çay fincanı süt tozu
2 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı un
70 gr tereyağı
1 çay fincanı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı yoğurt
10 adet kakule
sıvıyağ
şurup için;
1/2 kg toz şeker
2,5 çay fincanı su

Tencereye toz şekeri koyup suyu ilave edin İçine 2-3 adet bütün kakule atın ve kaynamaya bırakın Koyu bir şurup olunca ateşten çekip soğumaya bırakın Kalan kakulelerin tohumlarını çıkarıp havanda dövün ve bir kenara bırakın Süt tozunu derin bir kaba boşaltın Üzerine irmiği, unu, kabartma tozunu, yoğurdu ve dışarıda bırakarak biraz yumuşattığınız tereyağını ilave edin Şöyle bir karıştırıp üzerine 1 çay fincanı sütü, dövülmüş kakule tohumlarını ekleyin ve bir kaşıkla karıştırarak yoğurun Bir kenarda 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın
Süt tozu ile hazırladığınız hamur önce çok yumuşak hatta sıvıdır Bu sizi yanıltmasın, daha sonra bekleyince sertleşir Hamuru dinlenmeye bırakın ve 15 dakika sonra kontrol edin Kulak memesi yumuşaklığına gelince tam kıvamındadır
Kıvamına gelmiş hamurdan küçük parçalar koparın, avucunuzda yuvarlayarak küçük toplar yapın
Tavada bol sıvıyağı kızdırın, içine hazırladığınız küçük topları atın Ateşi biraz kısın Kevgirle tatlıları çevirerek, tatlı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın Tatlılar kızarma sırasında büyürler Kızaran tatlıları tavadan hemen çıkarıp soğumuş olan şuruba atın Tatlılar şurubu çekince servis yapın
Gulab jamun'u yanında vanilyalı dondurma veya kaymak ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla