Konu
:
Patlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
Patlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
Zorluk Derecesi:
3/5 Orta
Hazırlama Süresi:
90 dk
Malzemeler:
? 1 Kg
Yumuşak Patlıcan
? 1,5 Kg
Toz Şeker
? 2 Tane Limon
? 5-6 Litre Su
? 250 gr
Sönmemiş Kireç
Yapılışı:
Patlıcanların kabuklarını soyup , güzelce yıkayalım
2 yada 3 parmak kalınlığında doğrayalım
250 gr
kirecin üzerine 5-6 litre su koyup kireci eritip durulmaya bırakalım
Durulmuş kireçli suya doğradığımız patlıcanları atıp 6-7 saat bekletelim
Sonra bu sudan patlıcanları çıkartıp bol su ile yıkayalım
Şekeri tencereye koyup üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatalım
Şerbeti kıvama gelince patlıcanları atıp reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatalım
İnmesine yakın limon suyunu koyup 5 dk
kaynatıp ateşten alalım
Kavanoza koyup soğuyunca kapaklarını kapatalım
Dip Not:
? Reçel kısık ateşte kaynatılarak rengi koyulaştırılır
Rengini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
? Reçel kapaklarının içine zeytinyağına veya alkole batırılmış kağıt koyarsanız reçelleriniz küflenmez
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul