Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır



Patlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

Zorluk Derecesi: 3/5 Orta
Hazırlama Süresi: 90 dk

Malzemeler:

? 1 Kg Yumuşak Patlıcan

? 1,5 Kg Toz Şeker

? 2 Tane Limon

? 5-6 Litre Su

? 250 gr Sönmemiş Kireç

Yapılışı:

Patlıcanların kabuklarını soyup , güzelce yıkayalım 2 yada 3 parmak kalınlığında doğrayalım250 gr kirecin üzerine 5-6 litre su koyup kireci eritip durulmaya bırakalım

Durulmuş kireçli suya doğradığımız patlıcanları atıp 6-7 saat bekletelim Sonra bu sudan patlıcanları çıkartıp bol su ile yıkayalım Şekeri tencereye koyup üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatalım

Şerbeti kıvama gelince patlıcanları atıp reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatalım İnmesine yakın limon suyunu koyup 5 dk kaynatıp ateşten alalım Kavanoza koyup soğuyunca kapaklarını kapatalım

Dip Not:

? Reçel kısık ateşte kaynatılarak rengi koyulaştırılır Rengini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz

? Reçel kapaklarının içine zeytinyağına veya alkole batırılmış kağıt koyarsanız reçelleriniz küflenmez

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla