Konu
:
Portakallı Jöleli Turta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Jöleli Turta Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Jöleli Turta Tarifi
Portakallı Jöleli Turta Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı un
125 gr
erimiş margarin
1 paket kabartma tozu
1/ 2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
KREMA:
250 gr
süt
1 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 çay bardağı un
1 paket portakal jölesi
ÜZERİNE
300 gr
portakal
Yapılışı:
Yağ, şeker, yumurta çırpılır
Un, vanilya ilave edilir
Kabartma tozuyla beraber hamur yapılır
Yağlı ufak bir kalıba dökülür
170° de pişirilir
Krema malzemeleri karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir
Pişmiş ve soğumuş pastanın üzerine soğuttuğumuz krema her tarafına muntazam bir şekilde yayılır
Üzerine dış zarı alınmış portakal dilimleri dizilip, onunda üzerine dut jölesi dökülür
Not: Mandalinalı jöleli turta da aynı şekilde hazırlanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul