Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Jöleli Turta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Jöleli Turta Tarifi



Portakallı Jöleli Turta Tarifi

Malzemeler:
2 su bardağı un
125 gr erimiş margarin
1 paket kabartma tozu
1/ 2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya

KREMA:
250 gr süt
1 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 çay bardağı un
1 paket portakal jölesi

ÜZERİNE
300 gr portakal

Yapılışı:
Yağ, şeker, yumurta çırpılır Un, vanilya ilave edilir Kabartma tozuyla beraber hamur yapılır Yağlı ufak bir kalıba dökülür 170° de pişirilir
Krema malzemeleri karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir
Pişmiş ve soğumuş pastanın üzerine soğuttuğumuz krema her tarafına muntazam bir şekilde yayılır
Üzerine dış zarı alınmış portakal dilimleri dizilip, onunda üzerine dut jölesi dökülür

Not: Mandalinalı jöleli turta da aynı şekilde hazırlanır

Alıntı Yaparak Cevapla