Yalnız Mesajı Göster

Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır



Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

? 1 kg erik

? 1 kg şeker

? 1 limon suyu veya 1 gr limon tuzu

Yapılışı:

Reçel yapılacak erikler iyie yıkanır Sapları koparılır ve bıçakla muntazam kesiler çekirdekleri çıkarılır

Toz şekerle pişirme tenceresine katlanarak bir geçe bekletilir (ben sabah hazırladım, akşam pişirdim)

Ertesi gün kendi suyu ile pişirilir 15 dakika kadar kaynatıldıktan sonra şurup duru ise erikler delikli kepçe ile şurup içinden alınarak bir kaba konur, şurup kaynatılarak koyulaştırılır

Şurubun koyulaşmasına yakın erikler tekrar şurup içine konur, kıvamını buluncaya kadar kaynatılı, sonra ateşten indirmeden 2-3 dakika önce limon suyu veya limon tuzu eklenir

Reçel sıcakken temiz ve kuru kaplara ağızlarında hiç boşluk bırakılmadan iyice doldurulur

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla