Konu
:
Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
? 1 kg
erik
? 1 kg
şeker
? 1 limon suyu veya 1 gr
limon tuzu
Yapılışı:
Reçel yapılacak erikler iyie yıkanır
Sapları koparılır ve bıçakla muntazam kesiler çekirdekleri çıkarılır
Toz şekerle pişirme tenceresine katlanarak bir geçe bekletilir (ben sabah hazırladım, akşam pişirdim)
Ertesi gün kendi suyu ile pişirilir
15 dakika kadar kaynatıldıktan sonra şurup duru ise erikler delikli kepçe ile şurup içinden alınarak bir kaba konur, şurup kaynatılarak koyulaştırılır
Şurubun koyulaşmasına yakın erikler tekrar şurup içine konur, kıvamını buluncaya kadar kaynatılı, sonra ateşten indirmeden 2-3 dakika önce limon suyu veya limon tuzu eklenir
Reçel sıcakken temiz ve kuru kaplara ağızlarında hiç boşluk bırakılmadan iyice doldurulur
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul