Konu
:
Acı Badem Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Acı Badem Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acı Badem Tatlısı Tarifi
Acı Badem Tatlısı Tarifi
1/2 litre (2 su bardağı)
süt
200 gram acı
badem
bisküvisi
120 gram (1/2 su bardağı) tozşeker
1/2 çubuk vanilya
1/2
limon
3
yumurta
15 gram (1 çorba kaşığı) tereyağı ya da margarin
1 İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz
süt
ü ısıtın
Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın
Başka bir kapta toz şekerle birlikte
yumurta
ları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı
süt
ü ilave edin
2 Mikserde acı
badem
bisküvilerini toz haline getirip karışıma ekleyin
Son olarak da
limon
suyunu ilave edin
3 18 cm
çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acı
badem
li
krema
yı boşaltın
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü (içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak) pişirin
Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz
Bıçağın ucu temiz çıktığında tatlınız pişmiş demektir
4 Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına
koyun
Çıkarıp bir servis tabağına alın
Arzuya göre süsledikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul