Yalnız Mesajı Göster

Hatay Künefesi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Künefesi Tarifi



Hatay Künefesi Tarifi

Malzemeler :
  • 500 Gr Tel Kadayıf
    500 Gr Taze Künefe Peyniri
    3 Çorba K Tereyağı Şerbeti İçin:
    3 Su B Toz Şeker
    3 Su B Su
    1 Dilim Limon Üzeri İçin:
    Toz Yeşil Fıstık
Hazırlanışı
Kadayıfı doğrayın Tereyağını eritip üzerine dökün ve ellerinizle havalandırın Tepsiyi tereyağıyla iyice yağlayın Bir kat kadayıf koyun ama havalandırarak koyun Üzerine peynirin tamamını parçalayarak dökün Kalan kadayıfı da havalandırarak üzerine serpin Elinizle iyice basıtırıp sıkıştırın

Kısık ateşin üzerinde pişirin Altı piştikten sonra kapak ya da tepsi yardımıyla ters çevirin ve pişirin Şerbet malzemelerini kaynatın Künefe sıcakken, sıcak şerbetini dökün Üzerine toz yeşil fıstık serpin Künefenin özelliği sıcakken yenen bir tatlı olmasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla