Konu
:
Hatay Künefesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hatay Künefesi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hatay Künefesi Tarifi
Hatay Künefesi Tarifi
Malzemeler :
500 Gr
Tel Kadayıf
500 Gr
Taze Künefe Peyniri
3 Çorba K
Tereyağı
Şerbeti İçin:
3 Su B
Toz Şeker
3 Su B
Su
1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
Toz Yeşil Fıstık
Hazırlanışı
Kadayıfı doğrayın
Tereyağını eritip üzerine dökün ve ellerinizle havalandırın
Tepsiyi tereyağıyla iyice yağlayın
Bir kat kadayıf koyun ama havalandırarak koyun
Üzerine peynirin tamamını parçalayarak dökün
Kalan kadayıfı da havalandırarak üzerine serpin
Elinizle iyice basıtırıp sıkıştırın
Kısık ateşin üzerinde pişirin
Altı piştikten sonra kapak ya da tepsi yardımıyla ters çevirin ve pişirin
Şerbet malzemelerini kaynatın
Künefe sıcakken, sıcak şerbetini dökün
Üzerine toz yeşil fıstık serpin
Künefenin özelliği sıcakken yenen bir tatlı olmasıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul