Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Jöleli Turta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Jöleli Turta Tarifi



Kayısılı Jöleli Turta Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı un
125 gr erimiş margarin
1 paket kabartma tozu
1/ 2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya

KREMA:
250 gr süt
1 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 çay bardağı un
1 paket limonlu jöle

ÜZERİNE
300 gr kayısı

Yapılışı:
Yağ, şeker, yumurta çırpılır Un, vanilya ilave edilir Kabartma tozuyla beraber hamur yapılır Yağlı ufak bir kalıba dökülür 170° de pişirilir
Krema malzemeleri karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir
Pişmiş ve soğumuş pastanın üzerine soğuttuğumuz krema her tarafına muntazam bir şekilde yayılır
Üzerine yarım kayısıları dizilip, üzerine limon jölesiyle süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla