Konu
:
Kolay Bülbül Yuvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Bülbül Yuvası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Bülbül Yuvası Tarifi
Kolay Bülbül Yuvası Tarifi
80 gr tereyağı
1 fincan şeker
1 çay kaşığı
limon
2 tuzsuz yufka
50 gr Antepfıstığı
1/2 çay kaşığı gülsuyu
Ortalarından kesilen VE ikiye katlanıp yuvarlak kısımları kesilerek dikdörgen haline getirilen yufkaların her bir parçası masanın üzerine yayılarak temiz bir fırça ile üzerlerine tereyağı sürülür
Temizlenip ayıklanan Antep
fıstık
larının yarısı düz bir tahta üzerinde bıçakla küçük küçük parçalar halinde doğranır ve bir kenara ayrılır
Fıstığın geri kalan kısmı ise bir havanda dövülüp toz haline getirilir, iki çay kaşığı şeker konularak karıştırılır
Bu karışım yufka dikdörtgenlerinin birer kenarına serpilir, yufkanın kenarı katlanarak örtülür ve bu kısma tekrar tereyağı sürülür
Yufka parçaları
fıstık
lı taraf üstte kalacak biçimde, iki elin yardımıyle, devşirilir, kuş yuvasına benzer bir şekil mey
dana
getirilerek sürülmüş bir tepsiye oturtulur
Tereyağının geri kalan kısmı tekrar bülbül yuvalarının üzerlerine sürülür
Fırına konur, renkleri çok açık kahverengi oluncaya kadar bırakılır
(Evde fırın yoksa çarşı fırınına gönderilmelidir
) Bülbül yuvaları fırından çıkarıldıktan sonra ortalarına, daha önce hazırlayıp bir kenara konulan 2 fincan su ile koyu-laşıncaya kadar kaynatılıp hazırlanan ve ılıklaştıktan sonra gülsuyu katılan şerbet bir cezve yardımı ile üzerlerine dökülür
Yarım saat kadar bekletildikten sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul