Yalnız Mesajı Göster

İncir Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncir Reçeli Tarifi



İncir Reçeli

Malzemesi: 750 gr reçellik küçük yeşil incir, 6 bardak toz şeker, 5 bardak su, 2 çorba kaşığı limon suyu

İncirlerin kabuklarını traş edin Su dolu bir tencereye koyup, 10-15 dakika kadar haşlayın Sonra suyunu iyice süzmesi için kevgire alın Diğer yanda, toz şeker ile suyu orta ateşte kaynatın Bu sıcak şuruba, suyu süzülmüş incirleri ilave edin Kuvvetli ateşte, şurup iyice koyulaşana kadar kaynamaya bırakın Şurup koyulaşınca limon suyunu ilave edip 5 dakika kadar kaynatın Üzerinde köpük birikmişse, delikli kepçe ile alın Reçeli ocaktan alıp kavanozlara doldurun

Alıntı Yaparak Cevapla