Konu
:
İncir Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İncir Reçeli Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncir Reçeli Tarifi
İncir Reçeli
Malzemesi: 750 gr
reçellik küçük yeşil incir, 6 bardak toz şeker, 5 bardak su, 2 çorba kaşığı limon suyu
İncirlerin kabuklarını traş edin
Su dolu bir tencereye koyup, 10-15 dakika kadar haşlayın
Sonra suyunu iyice süzmesi için kevgire alın
Diğer yanda, toz şeker ile suyu orta ateşte kaynatın
Bu sıcak şuruba, suyu süzülmüş incirleri ilave edin
Kuvvetli ateşte, şurup iyice koyulaşana kadar kaynamaya bırakın
Şurup koyulaşınca limon suyunu ilave edip 5 dakika kadar kaynatın
Üzerinde köpük birikmişse, delikli kepçe ile alın
Reçeli ocaktan alıp kavanozlara doldurun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul