Yalnız Mesajı Göster

İncir Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncir Reçeli Tarifi



İNCİR REÇELİ
1 kg reçellik incir
750 gram tozşeker
1 adet limon
İncirleri bıçak yardımıyla soyun Derin bir tencerenin içinde haşlayın Ilındıktan sonra sıkarak suyunu süzün Başka bir tencereye dizin Üzerine şekeri ilave edin Orta hararetli ateşte kaynatın Kaynama sırasında oluşan köpüğü tahta bir kaşıkla alın Reçel kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyin Bir taşım daha kaynatıp ocağın üzerinden alın Reçel sıcakken kavanoza doldurun Soğuyunca kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde saklayın

İNCİR ŞÖLENİ
Malzemeler
500 gram kuru incir
100'er gram ceviz ve badem
100 gram çekirdeksiz kuru üzüm

Şerbeti için:
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su

Sosu için:
100 gram incir
2 su bardağı süt

Üzeri için:
50 gram Antep fıstığı ve kaymak
İncirlerin uç kısımlarını keserek, su dolu bir kapta 20 dakika bekletin Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu kaynatın Sosu hazırlamak için incirleri doğrayıp tencereye alın Üzerine sütü ilave ederek kaynatın Robottan geçirip püre haline getirin Haşladığınız incirlerin içine; ceviz, badem ve kuru üzümleri doldurup ağızlarını kapatın Servis tabağına incirli sosu yayın İçini doldurduğunuz incirleri yerleştirip üzerine şerbeti gezdirin Antep fıstığı serpip yanında dilerseniz kaymakla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla