Konu
:
İncir Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İncir Reçeli Tarifi
10-29-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
İncir Reçeli Tarifi
İNCİR REÇELİ
1 kg reçellik incir
750 gram tozşeker
1 adet limon
İncirleri bıçak yardımıyla soyun
Derin bir tencerenin içinde haşlayın
Ilındıktan sonra sıkarak suyunu süzün
Başka bir tencereye dizin
Üzerine şekeri ilave edin
Orta hararetli ateşte kaynatın
Kaynama sırasında oluşan köpüğü tahta bir kaşıkla alın
Reçel kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyin
Bir taşım daha kaynatıp ocağın üzerinden alın
Reçel sıcakken kavanoza doldurun
Soğuyunca kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde saklayın
İNCİR ŞÖLENİ
Malzemeler
500 gram kuru incir
100'er gram ceviz ve badem
100 gram çekirdeksiz kuru üzüm
Şerbeti için:
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
Sosu için:
100 gram incir
2 su bardağı süt
Üzeri için:
50 gram Antep fıstığı ve kaymak
İncirlerin uç kısımlarını keserek, su dolu bir kapta 20 dakika bekletin
Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu kaynatın
Sosu hazırlamak için incirleri doğrayıp tencereye alın
Üzerine sütü ilave ederek kaynatın
Robottan geçirip püre haline getirin
Haşladığınız incirlerin içine; ceviz, badem ve kuru üzümleri doldurup ağızlarını kapatın
Servis tabağına incirli sosu yayın
İçini doldurduğunuz incirleri yerleştirip üzerine şerbeti gezdirin
Antep fıstığı serpip yanında dilerseniz kaymakla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul