Konu
:
Portakallı Mandalinalı Jöle Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Mandalinalı Jöle Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Mandalinalı Jöle Tarifi
Portakallı Mandalinalı Jöle Tarifi
550 ml
(2 su bardağından biraz fazla) taze sıkılmış kan
portakal
ı suyu
550 ml
(2 su bardağından biraz fazla) taze sıkılmış
portakal
veya
mandalina
suyu
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı toz jelatin
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
Süsleme için; taze
çilek
ve
portakal
dilimleri
1 6 corbakaşığı kan
portakal
ı suyunu bir kaba
koyun
İçine 1 corbakaşığı tozşeker ve 1 corbakaşığı jelatin ekleyin
Aynı işlemi bir başka kabın içinde
mandalina
ve
portakal
suyu için tekrarlayın
İki kabı da 10
dakika
bir kenarda bekletin
Kan
portakal
lı karışımı kısık ateşte şeker ve jelatin iyice eriyene kadar ısıtın, ancak kaynatmamaya dikkat edin
Daha sonra altını kapatarak kalan kan
portakal
ı suyuna ekleyin
İyice karıştırıp buzdolabında 2 saat bekletin
2 Jelatinli
portakal
veya
mandalina
suyunu aynı şekilde ısıtın
Daha sonra sıcak karışımı, kalan
mandalina
suyuna kıyılmış taze nanelerle birlikte ilave edin
Önceden dondurduğunuz jölenin üzerine boca edin ve 2 saat daha buzdolabında bekletin
3 Daha sonra jöleyi benmari usulü (içi sıcak su dolu başka bir kabın üzerine oturtarak) pişirin
Dilim dilim keserek çiJek ve
portakal
dilimleriyle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul