Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Mandalinalı Jöle Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Mandalinalı Jöle Tarifi



Portakallı Mandalinalı Jöle Tarifi

550 ml (2 su bardağından biraz fazla) taze sıkılmış kan portakalı suyu
550 ml (2 su bardağından biraz fazla) taze sıkılmış portakal veya mandalina suyu
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı toz jelatin
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
Süsleme için; taze çilek ve portakal dilimleri

1 6 corbakaşığı kan portakalı suyunu bir kaba koyun İçine 1 corbakaşığı tozşeker ve 1 corbakaşığı jelatin ekleyin Aynı işlemi bir başka kabın içinde mandalina ve portakal suyu için tekrarlayın İki kabı da 10 dakika bir kenarda bekletin Kan portakallı karışımı kısık ateşte şeker ve jelatin iyice eriyene kadar ısıtın, ancak kaynatmamaya dikkat edin Daha sonra altını kapatarak kalan kan portakalı suyuna ekleyin İyice karıştırıp buzdolabında 2 saat bekletin
2 Jelatinli portakal veya mandalina suyunu aynı şekilde ısıtın Daha sonra sıcak karışımı, kalan mandalina suyuna kıyılmış taze nanelerle birlikte ilave edin Önceden dondurduğunuz jölenin üzerine boca edin ve 2 saat daha buzdolabında bekletin
3 Daha sonra jöleyi benmari usulü (içi sıcak su dolu başka bir kabın üzerine oturtarak) pişirin Dilim dilim keserek çiJek ve portakal dilimleriyle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla