Konu
:
Bademli Ve Sütlü Helva Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Ve Sütlü Helva Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Ve Sütlü Helva Tarifi
Bademli Ve Sütlü Helva Tarifi
Malzemeler
9 çay bardağı irmik,
250 gr
tereyağı yada margarin,
1 avuç dolusu kabuksuz badem,
750 gr
Toz şeker,
1 litre süt, 1 Paket Vanilya,
Üzerine;
Tarçın ve biraz toz şeker,
Yapılışı
Öncelikle yağı çelik tencereye alıp eritip bademleri atıp biraz kavuralım ardından irmiği ilave edip kısık ateşte rengi dönüp koku verinceye kadar güzelce kavuralım
Ayrı bir kapta süte şekeri ve vanilyayı katıp ısıtalım, kaynama noktasına gelince sütü kavurulan irmiğe katıp sütü çekinceye dek ateşte tutup daha sonra üzerine bir kağıt kapatıp demlenmeye bırakalım
Servis tabaklarına alıp üzerine tarçın serpip servis edelim
Afiyet
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul