Yalnız Mesajı Göster

Bademli Ve Sütlü Helva Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Ve Sütlü Helva Tarifi



Bademli Ve Sütlü Helva Tarifi

Malzemeler
9 çay bardağı irmik,
250 gr tereyağı yada margarin,
1 avuç dolusu kabuksuz badem,
750 gr Toz şeker,
1 litre süt, 1 Paket Vanilya,

Üzerine;
Tarçın ve biraz toz şeker,



Yapılışı
Öncelikle yağı çelik tencereye alıp eritip bademleri atıp biraz kavuralım ardından irmiği ilave edip kısık ateşte rengi dönüp koku verinceye kadar güzelce kavuralım
Ayrı bir kapta süte şekeri ve vanilyayı katıp ısıtalım, kaynama noktasına gelince sütü kavurulan irmiğe katıp sütü çekinceye dek ateşte tutup daha sonra üzerine bir kağıt kapatıp demlenmeye bırakalım Servis tabaklarına alıp üzerine tarçın serpip servis edelim Afiyet

Alıntı Yaparak Cevapla