Konu
:
Ağdalı Ekmek Kadayıfı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ağdalı Ekmek Kadayıfı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ağdalı Ekmek Kadayıfı Tarifi
Ağdalı Ekmek Kadayıfı Tarifi
1 tane küçük boy ekmek kadayıfı
7 bardak sıcak su
Üzerine :
200 gr kaymak (2 lüle)
Şurubu:
4,5 bardak toz şeker
2,5 tatlı kaşığı limon
Büyük bir tepsiye bir ekmek kadayıfı kırmızı tarafı alta gelecek şekilde konularak üzerine 7 bardak sıcak su boşaltılır, yumuşaması için 20 dakika beklenir
Ekmek kadayıfı suyu çekmiş ve büyümüş bir duruma gelince tepsiye bir eğim verilerek bir peçete ile suyunu çıkarmak için kadayıfın üzerine hafifçe bastırılır
Kadayıfın emdiği su çıkarılınca, bir tencereye su, toz şekeri ve limon suyu konularak kaynatılır, karıştıra karıştıra şeker eritilir ve şurup koyulaşıncaya kadar 20 - 25 dakika kaynatılır
Suyu tamamen çıkmış olan tepsideki kadayıfın üzerine bu şurup dökülür ve tepsi hemen orta ısıdaki ateş üzerine konularak çevrilmek, yani tepsi döndürülmek suretiyle 30 - 40 dakika pişirilir
Kadayıfın şurubu ağdalanınca tepsi ateşten indirilir ve ılınmaya bırakılır, kadayıflar ılınınca tepsinin üzerine bir büyük tabak kapatılır, alt üst edilerek kadayıf tabağa alınır ve soğumaya bırakılır
Soğuyunca ortasına kaymak oturtularak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul