Yalnız Mesajı Göster

Kazandibi Tarifi Yapimi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kazandibi Tarifi Yapimi



KAZANDİBİ

MALZEMELER:
1 litre süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı patates nişastası (silme)
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım paket vanilya
3- 4 çorba kaşığı pudra şeker

YAPILIŞI:
1- Süt şekerle kaynatılır
2- Bir bardak su ile pirinç unu ve nişasta ezilip şekerli süte ilave edilir Karıştırarak koyu bir muhallebi pişirilir Vanilya konur
3- Karıştırılarak soğutulur 25- 30 cm2 bir tepsi bolca pudra şeker ile kaplanır Ateşe tutularak yakılır Sonra tekrar şeker elenir
4- Muhallebi boşaltılıp yayılır Sıcak fırında altı kızartılır
5- Tepsi fırından çıkar çıkmaz soğuk suya batırılır (Kazan dibinin tepsiden kolay çıkması için)
6- Soğuyunca dilimlenip pasta küreği ile alınır Yanık taraf üste gelmek üzere tabaklara konur



KAZANDIBI

MALZEMELER

¾ su bardağı un
2 yumurta sarısı
1 kilo süt
1,5 bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI

Sütün içine un, 2 yumurta sarısı, tereyağı konulup bir el mikseriyle süt soğukken birkaç kez çırpılır (unun topak olmaması için) Tencere ateşe oturtulup muhallebi kumlaşana kadar pişirilir Kaynamaya başlayınca içine şeker ilave edilip 1-2 taşım daha kaynatılır ve bir payreks kaba dökülür Fırın ızgarası üstten yakılır ve pişirilen muhallebi bu ızgaranın altına gelecek şekilde fırına konulur Tatlının üst kısmının yanması sağlanır Kızarmamış yerler var ise tatlı fırının içinde sağa sola çekilerek her tarafının kızarması (kahverengi olacak) sağlanır Soğuyunca servis yapılır

KAZANDIBI

MALZEMELER

4 bardak süt
pudra şekeri
250 gr şeker
1 ppaket vanilya
1 şu bardağı pirinç unu

HAZIRLANIŞI

Sütü kaynatınŞekeri ve biraz suyla ezilmiş pirinç ununu karıştırıp süte katın Karıştırmaya devam ederek 15 dakika kadar pişirin Az yağlanmış ve üzerine pudra şekeri serpilmiş tepsiye boşaltın Altının kahverengi bir renk alması için sadece altı yanan fırında veya ocakta çevirerek kızartın Kazandibinin tepsiden kolayca alınabilmesi için tepsiyi hemen soğuk suya tutun İki dakika kadar tuttuktan sonra soğumaya bırakın Iyice soğuduğunda tatlıyı karelere bölün Bir spatula vasıtası ile kaldırıp, ikiye katlayın Yanık kısmı üstte olacak şekilde servis yapın

Kazandibi

MALZEMELER
4 bardak süt
pudra sekeri
250 gr seker
1 paket vanilya

YAPILIŞ TARİFİ
Kaynayan süte, sekeri ve biraz suyla ezilmis pirinç ununu karistirip katin
Karistirmaya devam ederek 15 dakika pisirin Az yaglanmis ve üzerine pudra sekeri serpilmis tepsiye bosaltin Altinin kahverengi bir renk almasi için sadece alti yanan firinda veya ocakta çevirerek kizartin Kazandibinin tepsiden kolayca alinabilmesi için tepsiyi hemen soguk suya tutun Iki dakika kadar tuttuktan sonra sogumaya birakin Iyice sogudugunda tatliyi karelere bölün Bir spatula vasitasi ile kaldirip, ikiye katlayin Yanik kismi üstte olacak sekilde servis yapin

Kazandibi

Malzemeler:
4 bardak süt,
1 su bardağı tozşeker,
1 fincan pirinç unu,
1 fincan nişasta,
yeteri kadar tuz,
1 çay bardağı çamfıstığı
1 fincan gülsuyu

Hazırlanışı:
Sütü tencereye koyup kaynatalım Şekerini katıp kaynatmaya devam edelim Az miktarda su koyduğumuz kâsede pirinç unu ve nişastayı eritelim Karıştırarak kaynayan şekerli süte dökelim ve ardından karıştırmaya devam edelim Malzememizi 30 dakika pişirip ateşten alalım Kalınca bir tepsiyi yağlayalım, pişirdiğimiz muhallebiyi düzgünce bu tepsiye dökelim Kızgın ateş üzerinde kenarlardan başlayarak, tepsiyi çevirerek her tarafını kızartalım Ateşten alınca soğumaya bırakalım Biraz da buzdolabında tutup, kare keselim Bir spatula ile tepsinin dibini kazıyarak parçaları alalım, servis tabağına ters yüz ederek koyalım Üzerine çamfıstığı ve gülsuyu serpelim

KAZANDİBİ

1 kilo süt
5 çorba kaşığı tepeleme pirinç unu
1 su bardağı tozşeker

Kazandibi; mahallebiyi pişirdiğimiz gibi ve daha koyuca hazırlanır Kızartılacak tepsiye gayet hafif tereyağı sürülür Üzerine bolca pudraşeker dökülür Hazırladığımız mahallebi şekerlenmiş tepsiye dökülür Ateş üzerine tepsi kenar kenar çevrile çevrile onar dakika pişirerek kızartılır Tamamlandıktan sonra ateşten alınır, kesilip tabaklara bölünür Üzerine gülsuyu, pudraşeker konur

Kazandibi

Malzemeler (8 kişilik)
5 su bardağı süt
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı pirinç unu
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı
Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun Karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Muhallebi kıvamına gelince şeker ekleyerek karıştırın Sonra ateşten alarak vanilya ekleyin Teflon kenarlı bir tepsiyi yağlayın ve üzerine pudraşekeri serpin Pişen muhallebiyi tepsiye dökün ve soğumaya bırakın Tepsiyi orta ateşte döndürerek şekerin karamelize olmasını sağlayın Daha sonra tepsiyi ocaktan alın İçi soğuk su dolu olan başka bir tepsiye otunun ve soğuyana kadar bekletin Soğuyan kazandibini buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra, kare kare kesin Yanan alt kısmı üste gelecek şekilde, tarçınla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla